Over ons

Uitgeverij Parkstraat

Uitgeverij Parkstraat legt zich toe op uitgaven over Arnhem en haar geschiedenis in de breedste zin van het woord. Het betreft zowel fictie als non-fictie. De uitgeverij is gevestigd in het Arnhemse Spijkerkwartier en is een initiatief van historicus en publicist Stef Ketelaar.

Uitgeven bij Uitgeverij Parkstraat
Heeft u een manuscript of wilt u de mogelijkheden bespreken voor het uitgeven van een boek? U kunt vrijblijvend contact opnemen door het sturen van een e-mail naar info@uitgeverijparkstraat.nl of telefonisch: 06-17733978.

Over onze auteurs

Peter Bierhaus

Peter Bierhaus (Arnhem, 1956) is voormalig journalist (o.a. bijĀ Panorama). Samen met Ferry Reurink schreef hij een aantal boeken over Vitesse en over de Arnhemse popmuzikant Alfons Haket (2015). Vorig jaar debuteerde hij als romanschrijver met Rotzak.

Stef Ketelaar

Stef Ketelaar is historicus, jurist en eigenaar van Uitgeverij Parkstraat. Hij publiceerde de boeken Oranje ik ben je beu. Majesteitsschennis en de vrijheid van meningsuiting (2009), Een vage term die niet veel betekent. Het Arnhemse fascisme 1920-1940 (2021) en Rode kopstukken in Arnhem. Socialisten, anarchisten en communisten (2022).

Eind 2023 verscheen Spijkerportretten. Een geschiedenis van het Arnhemse Spijkerkwartier. Van 2020-2023 was hij hoofdredacteur van het Arnhems Historisch Tijdschrift, waarin hij over Arnhemse geschiedenis publiceert. Overige artikelen verschijnen met met enige regelmaat op Historiek.

Jan de Vries

Historicus Jan de Vries werkte veertig jaar wisselend als docent-onderzoeker op de Radboud Universiteit Nijmegen en als geschiedenisleraar op verschillende middelbare scholen. Op zijn historische website Arneym en Facebookpagina staan elke dag nieuwe wetenswaardigheden over Arnhems verleden. Daarnaast schrijft hij artikelen en houdt hij geregeld lezingen over uiteenlopende historische Arnhemse onderwerpen en het leven van hertog Karel van Gelre.

In 2008 schreef hij samen met Bob Roelofs De Canon van Arnhem. Twee keer (2006 en 2018) werd hij landelijk onderscheiden voor zijn bijzondere verdiensten voor het geschiedenisonderwijs. Eind 2023 verscheen van zijn hand De Nieuwe Canon van Arnhem.